Parkeringsautomater tas bort

Den 1 september 2024 tar vi bort parkeringsautomaterna på 16 av Partillebos parkeringar. Du betalar därefter din parkeringsbiljett med sms, app eller talsvar till vår operatör Easypark.

Så betalar du

På varje område eller sträcka där Partillebo har parkeringsplatser för besökare finns det en skylt som visar hur du registrerar dig och betalar. Du kan välja att betala med sms, app eller talsvar. Betalningen gör du till vår operatör Easypark.

När du betalar ska du ange parkeringens zonkod. Koden anger vilken parkering du parkerat på. Zonkoden hittar du på skyltar på parkeringen och i appen för Easypark.

Easypark

Här tar vi bort parkeringsautomaterna

På de parkeringsautomater som ska tas bort har Partillebo satt upp en dekal med information om att automaten plockas bort den 1 september. Parkeringsautomaten vid Trekanten på Partille arena behålls.

Dessa parkeringsautomater försvinner

Forellen

Gamla Kronvägen 70

Galoppvägen

Galoppvägen 7B

Ljungkullen

Ljungkullen 16B

Nedre Björndammen

Fångdammsvägen

Nedre Björndammen

Krondammsvägen övre

Nedre Björndammen

Krondammsvägen nedre

Nedre Björndammen

Hålldammsvägen

Oxled

Oxledsvägen 5

Oxled

Oxledsvägen 51

Oxled

Oxledsvägen 131

Partillebo huvudkontor

Kyrktorget 51

Postgången

Postgången 11

Öjersjö Lycka

Tallmossevägen 81

Övre Björndammen

Domarevägen

Övre Björndammen

Bisittarevägen

Övre Björndammen

Nämndemansvägen

Färre användare och dyr hantering

Endast ett fåtal betalningar sker idag via automaterna.

Kostnaderna för drift och underhåll av parkeringsautomaterna innebär att vi i dagsläget gör en förlust på att behålla automaterna. Kommunikationssystemet 3G som parkeringsautomaterna använder, kommer dessutom att läggas ner efter årsskiftet. Att uppdatera parkeringsautomaterna till 5G skulle innebära ytterligare kostnader och vi ser behov av att prioritera andra åtgärder i våra områden.

Sammantaget gör detta att Partillebo har tagit beslut om att gå över till betalning genom app, sms och talsvar för ovanstående parkeringar.