Trygghetsboende

Den 1 september 2017 tog Partillebo över all hantering av trygghetsbostäder för äldre från kommunen. Det gäller ansökan, kö och förmedling av lediga bostäder.

För att ställa sig i kö och få erbjudande om trygghetsbostad behöver man vara fyllda 70 år och folkbokförd i Partille kommun.

Våra trygghetsbostäder ligger på följande adresser:

 • Brattåskärrsvägen 97, 1 och 2 ROK
 • Grenvägen 2-6 (Furulund), 2 ROK
 • Gamla Kronvägen 82 (Forellen), 1 och 2 ROK
 • Björndammens Torg 9 (Mosaiken), 1 och 2 ROK

I samtliga trygghetsboenden finns gemensamhetslokal och möjlighet att äta. Kommunens så kallade seniorträffar anordnar aktiviteter vid några tillfällen per vecka på varje boende. Kommunens hemtjänst har i nuläget lokaler som de utgår från i samtliga trygghetsboenden.

En trygghetsbostad i Partille ska erbjuda:

 • Tillgänglighetsanpassade lägenheter, inkl tvättmöjligheter och sophantering
 • En yttre miljö som inte hindrar självständighet
 • Närhet till kommunikationer och service
 • Gemensamhetslokal
 • Närhet till personal

Antalet bostäder är totalt ca 170 st. De senaste årens statistik visar att drygt tio stycken blir lediga per år. Idag har vi kortast kö till Mosaiken.

Är du intresserad av att stå i kö till trygghetsboende så gör du följande:

 1. Registrera dig på vår hemsida partillebo.se. Där fyller du i ditt namn, personnummer, adress mm. Då du registrerat dig skickar du ett mail till uthyrningen@partillebo.se så sätter vi upp er i kön. Meddela då även ifall du har något specifikt område du helst vill bo i.
 2. När en bostad blir ledig erbjuder vi de tre första som står i kön att gå och titta på den. Erbjudandet kommer att skickas till den mailadress som du uppgav när du registrerade dig, detta för att erbjudandeprocessen ska bli så smidig som möjligt. Visning sker av den som idag bor i bostaden eller genom dennes kontaktperson.
 3. Då den som står först i kön tackat ja tar vi en kreditupplysning, kollar boendereferenser samt begär in inkomstuppgift. För redan boende inom Partillebo gäller samma regler som vid intern omflytt. Om allt ser bra ut erbjuds den personen att skriva kontrakt på bostaden.
 4. Nettoinkomsten (pension mm) måste vara minst två gånger hyran för den aktuella lägenheten (ex om hyran är 5000kr ska inkomsten vara 10 000kr/månad).

Lycka till med din ansökan till kön och du är alltid välkommen att höra av dig till oss. Maila då gärna till uthyrningen@partillebo.se.