Partillebo och Partille Energi utökar antalet publika laddstationer

Nu blir det enklare än någonsin att ladda din elbil i Partille. Partillebo och Partille Energi har nyligen färdigställt fem nya publika laddningsstationer runt om i Partille kommun, vilket innebär att bolagen nu erbjuder totalt 12 laddstationer för invånare och besökare. Ytterligare en station kommer att bli klar inom kort.


En av de nya laddstationerna finns i området Björndammen.

De nya laddstationerna, invigda i februari, är publika och tillgängliga för vem som helst att använda. Alla laddstationer är utrustade med normalladdare med upp till 22 kW och betalning för parkering och laddning sker via Easypark med en egen zonkod för laddplatser.

– Den ökade tillgängligheten till laddstationer i Partille kommer att göra det enklare för våra hyresgäster, övriga invånare och besökare att välja hållbara transportalternativ. Det här är en viktig del i Partillebos insatser för omställningen till fossilfrihet, säger Rickard Stadler, förvaltnings- och inköpschef på Partillebo.

Rickard vid laddstation
Rickard Stadler, förvaltnings- och inköpschef på Partillebo laddar bilen i en av de nya laddstationerna.

Placeringen utgår från behovet av elbilsladdning på olika platser i Partille kommun. De nya laddstationerna finns på Länsmansvägen i Jonsered, Bisittarevägen i Björndammen, Öjersjövägen i Öjersjö, Björnbergsväg i Finngösa och Hultvägen i Sävedalen. En sjätte laddstation, vid Öjersjö IP, är också planerad att färdigställas inom kort.

– En viktig uppgift för oss som energibolag i Partille är att arbeta proaktivt för att underlätta omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Det gör vi genom att, som här tillsammans med vårt systerbolag, själva bygga stationer för elbilsladdning men också genom att se till att andra aktörer kan bygga laddstationer för både kollektivtrafik och privata fordon, säger Mikael Jednell, VD på Partille Energi.

De nya laddstationerna är det senaste steget i Partillebos och Partille Energis utbyggnad av publik infrastruktur för laddning, ett arbete som påbörjades under hösten 2021. Finansieringen av den senaste utbyggnaden har möjliggjorts genom stöd från Naturvårdsverket via Klimatklivet samt genom EU-medel via NextGenerationEU.