Aktuella händelser

 • Dags att tycka till om ditt boende

  Under gårdagen började vi skicka ut en hyresgästenkät med frågor för att du som hyresgäst ska få möjlighet att berätta hur du trivs, vad vi gör bra och vad du tycker vi kan göra ännu bättre.

  Enkäten skickades ut till den mejladress och det mobilnummer som du registrerat på Mina sidor. Enkäten kommer även skickas hem till dig som ett brev med bifogat svarskuvert.

  Dina synpunkter kommer påverka vårt arbete framöver, ditt svar är därför viktigt för både Partillebo och alla som bor i ditt bostadsområde.

  Vi läser alla kommentarer och är tacksamma för samtliga synpunkter som lämnas.

  Enkätundersökningarna genomförs av AktivBo och dina svar är helt anonyma.

  Tack på förhand för att du svarar!

 • Partillebo blir företagspartner till Hela människan

  Hela människan öppnade sin matbutik på Kyrktorget i november 2022. Syftet med butiken är att kunna erbjuda mat till reducerat pris till personer boende i Partille, via andra butikers och tillverkares svinn. Bakom butiken står Hela Människan, som är en ideell organisation som tror på alla människors lika värde och har kyrkorna i Partille som huvudmän. Butiken drivs av en butiksansvarig och flera frivilliga volontärer.

  Ett flertal diakoner från kyrkor i Partille och David Svensson, verksamhetsledare på Hela människan, kan utfärda medlemskap för den som har behov av att kunna handla till kraftigt reducerade priser. Kriterier för medlemskapet är att man är skriven och bor i Partille och att man har en inkomst efter skatt på max 12 000 SEK. Medlemskapet gäller sex månader i taget. Därefter har man ett nytt samtal med någon av diakonerna eller David för att se hur livssituationen ser ut.

  Men, alla som vill är välkomna att handla i butiken. Icke medlemmar betalar ett högre pris, men fortfarande lägre än ordinarie pris. – Vill man stötta vår verksamhet så är detta ett sätt man som enskild person kan göra det, säger David Svensson, verksamhetsledare på Hela människan. Kom förbi och köp någon av de varor som finns kvar så slipper även vi svinn och pengarna vi får in går raka vägen in i vår verksamhet, förklarar David.

  Fyra gånger/vecka hämtar Hela människan mat hos butiker och leverantörer i närområdet. Willys i Partille och Sävedalen, Lidl i Partille, Cederlöfs konditori samt Hugo Ericsson ost är några av dem som regelbundet lämnar varor till Hela Människan.

  Butiken på Kyrktorget har blivit en mötesplats. Klockan 12.50 tar David nummerlappar och lägger i en hatt. Utlottningen ger turordningen i vilken man får komma in och handla. Klockan 13.00 slår butiken upp sina dörrar och det brukar komma cirka 40 personer under de första 40 minuterna. Stämningen är god och familjär. Många återkommer varje vecka och flera har lärt känna varandra. ”Kökompisar” hittar gemensamma samtalsämnen och gemensamma nämnare.

  - Vi har fått mycket fin respons från våra medlemmar och i somras när vi stängde för sommarledighet skrev flera på Facebook att de saknade oss, fortsätter David. När vi har medlemssamtalet och går igenom livssituation och ekonomi, har vi också möjlighet att fånga upp behovet av annat stöd som personen kan vara berättigad till. Detta är den viktig del i vårt arbete.

  Partillebos samarbete med Hela människan baserar sig på en grundtanke om att vara en aktiv part i närområdet där man verkar.
  – Vi har all vår verksamhet i Partille och vi vill vara med och stödja vårt närområde och våra hyresgäster genom livets olika faser, säger VD Mats Nilsson. Hela människans verksamhet att minska svinnet såväl som att skapa ekonomiskt utrymme för enskilda i en tuff situation, är både lovvärd och går i linje med vårt sätt att se på hållbarhet. Vi kommer också att uppmuntra våra medarbetare att göra volontärstimmar hos Hela människan på arbetstid vid några tillfällen per år. Detta är frivilligt för den som känner för det. Ett bra sätt att göra en god insats för närområdet och ta del av andra verksamheters arbete i vår kommun. Jag ser fram emot att utveckla samarbetet tillsammans med Hela människan och är glad att Partillebo kan vara med och bidra till ett Partille där vi hjälper varandra.

 • Att möta kunden

  I strålande brittsommarsol genomfördes det årliga tältmötet med ett urval av våra hyresgäster i stadsparken i Partille centrum. Det dracks kaffe och åts bullar, tjôtades och hejjades kors och tvärs och stämningen sken i kapp med solen.

 • Lyckat samarbete gav ökad simkunnighet

  Sommarens samarbete mellan Partillebo och Svenska Livräddningssällskapet gav ett mycket gott resultat! Vi är mycket glada för att så många av våra hyresgäster valde att trotsa regn och rusk för att öka sin simkunnighet. Simskolan i Kåsjön lockade över 60 barn som bor hos oss. Eleverna gjorde stora framsteg och många föräldrar var mycket tacksamma över att simskolan drevs utan uppehåll, i alla väder och det var verkligen alla väder denna sommar! Vi tackar Svenska Livräddningssällskapet för gott samarbete och hoppas att detta kan bli en återkommande sommaraktivitet. Simkunnighet räddar liv!

  Hopptorn Kåsjön.jpg

 • Familjefesten på Kyrktorget

  Tack alla som besökte Familjefesten på Kyrktorget i lördags!

  Så roligt att se så många trotsa regnet och gå in med liv och lust i aktiviteterna. Vi fick in ett antal fina tävlingsbidrag till vår sandslottstävling och vinnarna meddelas om var de kan hämta sina priser.

  Tack till Partille kommun för god samordning av eventet och tack till alla övriga aktörer i form av lokala företag, organisationer och föreningar. Gemensamma insatser skapade en solig dag trots regnet!

  Glada miner i tältet 2.jpg

  Klart för spadtag.jpg

  Partille familjedag-10.jpg

  Läs mer om Familjedagen nedan hos Partille Energi:

  https://partilleenergi.se/2023/08/30/tack-alla-ni-som-besokte-oss-pa-familjedagen-pa-kyrktorget-lordagen-den-26-augusti/

 • Samarbete med Freetrailer

  I december 2022 genomförde vi en enkät för att undersöka intresset kring delningstjänster. Många av er hyresgäster hade då önskemål om att kunna låna släpvagn, bland annat för att lättare kunna lämna avfall på återvinningscentralen. Vi är därför glada att nu kunna erbjuda gratis släpvagnsutlåning i samarbete med Freetrailer. Totalt fyra släp är placerade i våra områden för att finnas så nära bostäderna som möjligt. Samarbetet gäller inledningsvis under ett år och kommer därefter utvärderas. Vi hoppas att släpvagnarna kommer till nytta för våra hyresgäster i enlighet med de önskemål som inkommit.

  Så här går det till

  För den som hämtar en släpvagn på plats är tjänsten helt gratis. Vill man boka i förväg och säkerställa att det finns ett tillgängligt släp är avgiften 49 kr. Bokningen kan ske både via Freetrailer-appen och Freetrailers hemsida. Släpvagnarna är utrustade med det digitala låset Freelock, som gör det möjligt för användaren att själv låsa upp och återlämna släpet via Bluetooth i Freetrailers app.

  Besök gärna freetrailer.se för att läsa mer och se vilket släp som finns närmast dig!

 • Inbjudan till familjefest på Kyrktorget

  Vi önskar våra hyresgäster varmt välkomna på Familjefest!

  Den 26 augusti klockan 11.00-15.00 bjuder Partille kommun in till en familjedag med en rad aktiviteter för hela familjen!

  Partillebo och Partille energi är med och arrangerar dagen och önskar alla våra hyresgäster och kunder varmt välkomna!

 • Lägenheter i Gökegård via Boplats Göteborg

  Kvarvarande lediga lägenheter i vår nyproduktion i Gökegård, i populära Öjersjö, kommer att publiceras och erbjudas via Boplats Göteborgs hemsida https://nya.boplats.se/, under veckorna 30, 31 och 32.

  Efter dessa veckor sker kontraktskrivning i vanlig ordning via Partillebo.

  Välkommen att söka!

 • Hävt eldningsförbud

  Eldningsförbudet upphävs idag kl 15. Mer info finns på kommunens webbplats.

  https://www.partille.se/nyheter/2023/juli/eldningsforbudet-i-partille-tas-bort/

 • Skärpt eldningsförbud infört i Partille 14 juni

  Vi uppmanar våra hyresgäster till än större varsamhet då det nu råder förbud för eldning och grillning i skog och mark och även på badplatser.

  Följ utvecklingen via kommunens hemsida och ta del av medias rapporter för att hålla dig uppdaterad. Den extrema torkan som råder i stora delar av landet utgör en mycket stor risk för bränder.

  Läs mer på:

  https://www.partille.se/kommun--politik/krisberedskap-och-sakerhet/eldningsforbud/

Gå till sida: 1 (denna sida) , 2 , 3 Nästa