Partillebo och Partille kommun får Lån för Social Hållbarhet för att bygga simhallen

Partillebo, tillsammans med Partille kommun, får ett så kallat Lån för Social Hållbarhet från Kommuninvest för att finansiera byggnationen av den nya simhallen.

Entrévy, Partille nya simhall

– Det känns väldigt bra att vi har beviljats ett lån för social hållbarhet till bygget av simhallen. Det är en tydlig bekräftelse på vårt långsiktiga arbete med att utveckla ett hållbart Partille med ett levande och tryggt centrum, säger Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande.

I många kommuner genomförs olika satsningar för att möta sociala behov och utmaningar. Genom ett så kallat Lån för Social Hållbarhet kan kommuner, regioner och allmännyttiga bostadsbolag låna pengar från Kommuninvest för satsningar som bidrar till ökad social hållbarhet. Lånet innebär en något lägre ränta än ordinarie lån och ansökningarna prövas av en oberoende expertkommitté med bred kompetens inom det sociala området.

Lån för investering som bidrar till social hållbarhet

Partillebo och Partille kommun har ansökt om ett Lån för Social Hållbarhet för att finansiera den nya simhallen. Ansökan har nu beviljats vilket innebär att kommunen och det kommunala fastighetsbolaget kommer att kunna låna upp till 680 miljoner från Kommuninvest.

– Vi är glada att Kommuninvest har beviljat oss ett Lån för Social Hållbarhet. Detta stärker vår satsning på den nya simhallen, som kommer att spela en viktig roll i att främja hälsa, välbefinnande och social sammanhållning i Partille kommun, säger Mats Nilsson, vd på Partillebo.

I ansökan beskrivs flera behov som kommer tillgodoses med en ny simhall. Det handlar bland annat om ökad simkunnighet, bättre hälsa, goda möjligheter till en meningsfull fritid och ett tryggare centrum. Den centrala placeringen av simhallen säkerställer också att den blir lättillgänglig för många invånare i kommunen.

Bakgrund: Kommuninvest

Kommuninvest ägs av Sveriges kommuner och regioner och har som uppdrag att låna ut pengar för att finansiera investeringar i kommunsektorn. Lån för Social Hållbarhet är en särskild form av lån, med lägre ränta än ordinarie lån, som syftar till att främja investeringar som leder till social hållbarhet.

Information om Partilles nya simhall på Kommuninvests webbplats