Pålning och övriga arbeten i Simhallskvarteret – tidplan och störningar

Under hösten 2024 pågår intensiva arbeten i Simhallskvarteret i Partille centrum. Detta inkluderar både spontning och pålning, vilket medför ökat buller under vissa perioder. Nedan följer en översikt av arbetets omfattning, tidplan och hur det påverkar närområdet.

Tidplan för spontning och pålning

Spontarbeten startade 19 augusti och beräknas vara klara den 8 oktober. Pålningen, som är något försenad, påbörjas den 16 september och kommer att ske i två etapper. Den första etappen pågår fram till den 9 oktober och den andra etappen sker mellan den 15 november och 14 mars 2024. Under dessa perioder kan boende och verksamheter i närheten märka av ett ökat buller.

Arbets- och bullertider

Arbetstiderna varierar beroende på om det är en ojämn eller jämn vecka:

  • Ojämna veckor:
    Bullrande arbeten utförs måndagar till onsdagar kl. 07.00-19.00, torsdagar mellan kl. 07.00-16.00 samt fredagar mellan kl. 07.00-13.30.

  • Jämna veckor:
    Bullrande arbeten pågår måndag till onsdag kl. 07.00–19.00 och torsdagar kl. 07.00–14.00.

Vi ber om förståelse för att arbetet medför störningar under dessa tider.

Tillfälliga avstängningar på Arenagången

Mellan den 23 och 26 september kommer Arenagången att påverkas av schakt- och installationsarbeten. Här är vad som gäller för dessa dagar:

  • 23 september (Dag 1):
    Ett körfält kommer vara avstängt ner till garaget, men det går fortfarande att köra in och ut.

  • 24 september (Dag 2):
    Arenagången stängs av helt mellan kl. 09.00 och 15.00. Vi uppmanar boende att inte vistas på sina balkonger när pålkranen står nära tomtgränsen.

  • 25–26 september (Dag 3-4):
    Installationsarbeten utförs och återställning sker. Under dessa dagar kommer ett körfält vara avstängt, men det kommer fortsatt vara möjligt att köra in och ut från garaget.

Boende som parkerar i samfällighetens garage i kvarter 4 kommer att erbjudas tillfälliga parkeringsplatser under arbetets gång. Mer detaljerad information skickas separat.

Frågor och kontakt

Om du har några frågor eller funderingar kring arbetena är du varmt välkommen att kontakta Partillebo. Vi finns tillgängliga via e-post på info@partillebo.se.

Tack för din förståelse och samarbete under den här perioden!

Läs mer om simhallskvarteret