Nya hyror för 2024

Hyresförhandlingen för 2024 är klar och resultatet innebär en genomsnittlig höjning av bostadshyrorna med 4,98 procent. De nya hyrorna gäller från 1 april. Anledningen till höjningen är den generella kostnadsutvecklingen, samt framtida underhåll och investeringar.

Din nya hyra

Hyreshöjningen varierar mellan våra områden, från 3,6 till 5,4 procent.

Den genomsnittliga höjningen motsvarar en hyreshöjning med 349 kronor i månaden för en lägenhet med en månadshyra på 7 000 kronor.

Du som är hyresgäst hos oss får ett brev med information om den procentuella höjningen i just ditt bostadsområde. I brevet framgår också vilken höjning det blir för små lokaler och förråd, samt parkeringsplatser.

Du kan se din nya hyra på hyresavin för april månad. Hyresavin hittar du på Mina sidor, Kivra, din internetbank eller i din brevlåda.

Vad används hyran till?

Hyran används bland annat till drift, förvaltning, reparationer och underhåll av våra fastigheter.

Om förhandlingen

Varje år förhandlar Partillebo och Hyresgästföreningen om hyrorna för våra bostäder. Förhandlingen blev klar 30 januari 2024. Resultatet offentliggjordes 26 februari 2024.

Vid förhandlingen har vi utgått från en modell som Sveriges Allmännytta, Fastighetsägarna och Hyresgästföreningen har kommit överens om, kallad trepartsöverenskommelsen.

Mer information om trepartsöverenskommelsen