Inflyttning på Vågkanten

De första hyresgästerna har nu flyttat in i Partillebos senaste nyproduktion – Vågkanten. Byggnaden, med sin moderna vågformade arkitektur, erbjuder ett attraktivt boende vid Säveån. Alla 58 enrumslägenheter är uthyrda.

Vågkanten, hus intill Stadsparken
Vågkanten ligger centralt i Partille och består endast av enrumslägenheter.

Ett nytt landmärke i Partille

Genom sin vågformade arkitektur är Vågkanten ett hus som onekligen sticker ut. Med inspiration från Säveån och de omgivande bergen har huset blivit ett nytt inslag i stadsbilden. Huset står på höga pålar, vilket ger en smidig övergång från den intilliggande Stadsparken.

Centralt, men ändå nära till naturen.
Tio minuters promenad till Allum köpcentrum och riktigt nära till kollektivtrafik, men samtidigt finns närheten till naturen.

Hållbarhet och miljöcertifiering

Byggnaden är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att den uppfyller höga krav på energi, inomhusmiljö och materialval. Detta är i linje med Partillebos ambition att erbjuda hållbara och långsiktiga boendelösningar.

Läs mer om Miljöbyggnad

Miljöbyggnad silver

Certifieringen omfattar byggnadens energi, klimatpåverkan, inom- och utomhusmiljön samt cirkularitet.

Ljust och modernt boende

Lägenheterna är på 35 kvadratmeter, och finns med tre olika planlösningar. De är genomgående ljusa och moderna, med materialval som helkaklade badrum och slitstarka laminatgolv.

Du kan utforska lägenheterna via en virtuell rundvandring. Här kan du se de tre olika lägenhetstyperna och bekanta dig med materialvalen.

imagelv3b.png
En moodboard visar de materialval som gjorts.

Moodboard Vågkanten (PDF-dokument, 1,5 MB)

Hyresgästerna flyttar in

I slutet av september delade vi på Partillebo ut nycklar och inflyttningspresenter till våra nya hyresgäster på Vågkanten.

imagerpa8.png
Här lämnar områdeschef Ann-Britt Bökmark över en verktygslåda till en ny hyresgäst.

Fortsatt arbete med utemiljö och takterass

De sista markarbetena kring byggnaden beräknas vara färdiga i oktober.

Under våren ska byggnadens gemensamma takterrass att möbleras, för att skapa en trivsam samlingsplats med utsikt över grönskan och Säveån.