Gott resultat av vårt samarbete med Städa Sverige!

Som vi har berättat så stöttar vi i Partillebo Städa Sveriges aktiviteter i Partille. Årets städning, där ungdomar från Partilles föreningar gav sig ut för att plocka skräp, gick utmärkt och här presenteras resultatet.

Totalt deltog 269 deltagare och tillsammans fick de ihop närmare 161 säckar skräp! Det motsvarar drygt 2,1ton i form av: papper, plast, förpackningar, bildäck och fimpar med mera.

Lagen är positiva och vill gärna vara med igen på liknande aktiviteter. Fantastiskt! Pengarna skall användas till allt från resor till cuper, träningsläger, inköp av utrustning, subventionering av avgifter samt sociala aktiviteter vid sidan om träningen.

Utplock föreningscitat

” -Ett grymt bra sätt att göra något meningsfullt och lärorikt gemensamt med andra föreningar, och samtidigt få ett tillskott till lagkassan.” Sävedalens IF P11 Fotboll

” -Bra och rolig lagaktivitet som hjälper miljön och ger ett extra tillskott till lagkassan. Det känns bra med miljöutbildningen och att spelarna lär sig om problemen med nedskräpning och kul att göra det tillsammans.”-Sävedalens IF F10

” -Rolig och meningsfull aktivitet som både gav lagsammanhållning och en fin inkomst. Barnen lär sig både att inte skräpa ner och hur lång tid det tar för skräp att brytas ned”. -Partille HK Dam

-Väldigt trevligt att samla alla och samarbeta utanför fotbollen. – Partille IF P12

Vad hittades: Mycket brännbart skräp typ: godispapper cigarettfimpar, glasflaskor och aluminiumburkar. Bildäck, lustgasflaskor, diabetesspruta, kofot och batterier. Matavfall, glasflaskor, godisförpackningar, gamla kläder, metallförpackningar, trasiga leksaker, trasiga bollar, kartong, träbitar, metallskrot, pantflaskor och -burkar, fimpar, engångsgrillar.


Städa Sverige tackar för ett gott samarbete med Partillebo under årets Ett hållbart Partille och Partillebo tackar alla ungdomar och Städa Sverige för era insatser för vår närmiljö i Partille!