En vecka mot våld i nära relationer

Denna vecka infaller Orange week som sätter fokus på arbetet mot våld i nära relationer. I Partille är det ett kommungemensamt uppdrag att skapa en trygg och säker kommun fri från våld och förtryck. Kommunens nämnder och förvaltningar ska inom ramen för sina uppdrag arbeta med frågan. Inom Partillebo arbetar vi med projektet Våga bry dig, där vi tillsammans med andra kommunala verksamheter samarbetar, för att förebygga våld i nära relationer och minska äldres ensamhet.

Anställda på Partillebo kommer i kontakt med personer som är drabbade och vi har genom vår relation till hyresgästerna en roll och ett förtroende som kan bidra till skillnad. Dels genom att vi får information från hyresgäster som uttrycker oro för sina grannar, dels genom våra egna kontakter med hyresgäster som kan befinna sig i en utsatt situation.

Vi vill därför ge ett mandat till dig som hyresgäst och uppmana dig att våga bry dig, våga agera om du ser att någon far illa och samtidigt betona vikten av att vi på Partillebo vågar bry oss. Våra områdeskontor och vår områdespersonal är din närmaste länk, använd oss om du tror att någon far illa. Det är att Våga bry sig!

Läs mer på: https://www.partille.se/nyheter/2023/november/orange-week-2023/