Naturnära i Gökegård

Bilder

Karta

Ett helt nytt område med cirka 500 bostäder med olika upplåtelseformer byggs för närvarande i Gökegård, Öjersjö. Partillebo är en av sex aktörer och bygger hyresrätter i två etapper.

punkthus_211026.jpg

Etapp 1 - Gökegård Centrum

Partillebos första etapp blir tre punkthus i områdets centrum. Husen har tillsammans 63 lägenheter med 2-4 rum och kök i storlekarna 52-90 kvadratmeter. Två av husen binds ihop av en vårdcentral som kommer att hyras av Västra Götalandsregionen.

Husen byggs som Miljöbyggnad, nivå silver enligt Sweden Green Building Council, https://www.sgbc.se/certifiering/miljobyggnad/vad-ar-miljobyggnad/

I direkt anslutning till våra fastigheter byggs en coop butik. Det tar endast 15 min till Korsvägen med expressbussen. Här kan man alltså bo på landet mitt i stan då man har både Kåsjön och fin natur runt knuten.

Inflyttning blir november 2023 och uthyrning pågår.

Etapp 2 - Västra Höjden

I Partillebos andra etapp byggs ytterligare ett 100-tal hyresrätter på Västra Höjden.

Trolig byggstart är 2024 med inflyttning cirka två år senare.

Det kommer att bli en blandad bebyggelse med både större och mindre flerbostadshus. I den södra delen av området planerar vi att bygga två punkthus. I den norra delen är det tänkt att bli lägre hus med färre lägenheter. Uthyrning av lägenheter som byggs i etapp 2 startar tidigast sommaren 2025.

De gulmarkerade områdena på kartskissen här nedanför visar placeringen av etapp 1 och etapp 2.

kartskiss_gokegard_211026.png