Utegymmet i Öjersjö är invigt

Den 9 september invigde Katarina Elfverson, VD för Partillebo och initiativtagare till gymmet, och Marith Hesse, ordförande i folkhälsorådet i Partille kommun samt ordförande i kommunstyrelsen, Partillebos nya utegym i Öjersjö.

- Gymmet är byggt för Partillebos hyresgäster, men självklart är alla välkomna. Det är bara bra, säger Katarina.

Det är en viktig satsning som ligger helt i linje med det folkhälsoarbete som bedrivs i kommunen och vårt eget hållbarhetsarbete där hälsa också ingår.

Gymmet ger både dem som bor i närheten men även andra Partillebor en möjlighet träna utomhus vilket ju är extra bra nu så här i coronatider.

Hjälp på vägen

Både för dem som inte har tränat alls och för dem som har tränat och vill utvecklas vidare finns hjälp att få. Alla redskap är utrustade med en QR-kod och instruktionsfilmer där man lätt kan gå in via en app och välja sitt redskap. Där får man tips hur man ska göra och vilka muskelgrupper man använder.

I samarbete med Motionskicken kommer det också att finnas möjlighet till träningspass med instruktör på plats några gånger i månaden fram till nästa sommar.

Fler satsningar

Inom kort kommer Partillebo att bygga ett utegym med samma utrustning i Parkleken i nedre Björndammen i stället för den fritidslokal som nu har rivits.