Visionen med Åkanten 2 är att skapa en mötesplats samt bostäder som bidrar till Partille centrums fortsatta utveckling. Det är ett unikt projekt i Partille i och med att bostäderna byggs uppe på Partillebohallen och en innegård skapas på taket.

Lägenheterna

45 nya lägenheter fördelade enligt följande: 14 st 1 rok, 19 st 2 rok, 9 st 3 rok och 3 st 4 rok. Lägenheterna är ljusa med möjlighet att välja till diskmaskin. Det kommer även finnas möjlighet till parkering/garageplats i närhet av huset.

Bygget påbörjas under våren 2017 och första tillträde beräknas till hösten 2019. Lägenheterna kommer publiceras på vår hemsida ca 1 år innan den första inflyttningen och för att kunna anmäla intresse till dessa så måste man vara registrerad som sökande här på Partillebo.se

Det kommer att råda rökförbud i hela byggnaden.

Närområdet

"Partillebohallen" byggs in och ovanpå taket kommer ett modernt stadskvarter byggas och en innegård att anläggas där de boende kan träffas, sitta ner och prata en stund. Fem nybyggda lokaler i bottenvåningen planeras också in.

"Partillebohallen" kommer efter ombyggnationen rymma ca 500 st åskådare och användas vid mindre evenemang och för skolidrott. I bottenplan planeras det även för kommunala verksamhetslokaler.

Området

Här bor du i Partille centrum med gångavstånd till bl a apotek, bank, vårdcentral, Kulturum, Partille gymnasium, Partille Arena, och Allums köpcenter med över 100 butiker.

Den framväxande stadsparken och Säveån erbjuder naturupplevelser inne i stan, men skogar och sjöar är heller aldrig långt borta.

Partille är en växande och välmående kommun som lever efter visionen "Mitt i det goda livet". Från Partille centrum tar man enkelt och snabbt både tåg och buss med många destinationer och täta avgångar.

Fakta Åkanten 2:
  • Antal huskroppar: 1 st
  • Antal lägenheter: 45 st
  • Lägenhetsstorlekar : 1 - 4 ROK, 27 - 105 kvm
  • Antal våningar: 5
  • Hiss: Ja
  • Balkong/uteplats: De flesta lägenheter har balkong och/eller uteplats
  • Parkering: Garage kommer att finnas under huset
  • Området blir helt rökfritt