På uppdrag av Partille kommun bygger vi en simhall och tillhörande simhallskvarter med placering ”mitt i byn”.

En unik anläggning i direkt anslutning till Partille Arena, där bostäder, dagligverksamhet och service samsas under samma tak som simhall och friskvård - och till och med bildar tak till simhallen!

Det blir bokstavligt talat badrocksavstånd för de boende som önskar ta sig ett dopp eller njuta av friskvård. Simhallen och parkeringshuset kommer liksom Partille Arena att få sin energiförsörjning från miljövänlig solenergi. 2027 beräknas hela kvarteret stå klart.

Från industriområde till levande blandstad

Kvarter tre är den femte delen i Partille Port, den centrala del av Partille som successivt förvandlas från ett område med industri- och lagerbyggnader, till en levande och inbjudande blandstad. En mobilitetshub med parkeringshus, cykeluthyrning och en framtida metrobuss, underlättar närheten till utbudet och skapar användarvänlighet. Detta blir en naturlig fortsättning för Partilles väg från förort till förstad. Placeringen av simhallen intill Partille Arena blir ett naturligt sätt att expandera området – ett arbete som påbörjades redan 2012.

Partillebo skall förutom simhallen även bygga 95 hyresrätter med inflyttning 2027. Lägenheterna varierar mellan två och fyra rum. Byggrätten av de ca 70 bostadsrätterna förvärvades av AF Gruppen och Kynningsrud våren 2023. Bostadsrätterna varierar i storlek från ett till fem rum. Planerad säljstart 2024/2025 och planerad inflyttning 2026.

Ägande

Såväl simhallen som hyresrätterna skall byggas med syfte att de långsiktigt ska ägas och förvaltas av Partillebo-koncernen. Partille kommun ska bedriva viss kommunal verksamhet så som simundervisning och andra aktiviteter i simhallen. Övriga delar av simanläggningen med ytor för friskvård eller relax, servering med mera, ska drivas kommersiellt. Syftet med simhallsprojektet är att Partille ska få en modern simhallsanläggning som kan skapa möjlighet för föreningsliv, simkunnighet, motion och rekreation.

För lokalen mot Gamla Kronvägen har Partillebo tecknat ett preliminärt avtal med Partille kommun för dagligverksamheten, som flyttar från de tillfälliga lokalerna i kvarteret Laxen, till nya fina lokaler.

Röster från byggprojektet:

- AF Projektutveckling och Kynningsrud Bostad är två stabila företag med stor erfarenhet av samverkan. Vi har en gemensam vilja att göra något väldigt bra för området, säger Åsa Friis, projektchef för Partillebo.

- Partille är en expansiv kommun och den utveckling som nu sker i Partille centrum är väldigt intressant. Här har vi möjlighet att skapa nya bekväma bostäder i en stimulerande miljö med både kultur, sport och naturupplevelser. Och dessutom är det nära till service och handel, säger Olof Olausson, vd Kynningsrud Bostäder.

- Vi utvecklar alla våra bostäder i samverkan med partners, som kan tillföra projekten nya idéer och ny kompetens, säger Hans Östling, vd för AF Projektutveckling. För närvarande samarbetar vi med Kynningsrud i ett bostadsprojekt i en annan av Göteborgs kranskommuner, och vi ser nu fram emot att starta vårt första gemensamma projekt i Partille.

Mer information

Åsa Friis, projektchef Partillebo

asa.friis@partillebo.se